Op 5 november 2019 organiseerde de ID Partij in Vlaanderen de conferentie 'Commissie Von der Leyen: het alternatief (van) ID' en dat in het Antwerpse Havenhuis.

Wij hebben het genoegen gehad om twee afgevaardigden te mogen ontvangen van ons nieuw partijlid 'Lega per Salvini premier'!

 

De sprekers waren Gerolf Annemans (Voorzitter ID Partij, Vlaams Belang), Jérôme Rivière (Rassemblement National), Francesca Donato (Lega per Salvini Premier), Annalisa Tardino (Lega per Salvini premier) en Peter Kofod (Dansk Folkeparti).

 

De eerste spreker, mevrouw Francesca Donato (Lega per Salvini premier) sprak over de verwoestende gevolgen voor de nationale economieën indien de voorstellen van Von Der Leyen m.b.t. het centraliseren van de migratie- en vreemdelingenproblematiek op Europees niveau zouden werkelijkheid worden.

 

Haar toespraak werd gevolgd door de heer Peter Kofod (Dansk Folkeparti), die onderstreepte dat het Deense volk in 1992 werd gevraagd naar hun mening over het Verdrag van Maastricht, een verdrag dat onder andere een gemeenschappelijke munteenheid, een gemeenschappelijk burgerschap en een gemeenschappelijk buitenlands en defensiebeleid omvatte. Het was de eerste keer dat het Deense volk echt werd gepresenteerd voor de echte ideeën van de federale unie; Een grote meerderheid van de partijen in het Deense parlement beval een JA aan, maar tegen de wil van de regering en tegen veel verwachtingen in verwierp het Deense volk de EU-integratie en stemde NEE tegen het verdrag.

 

Annalise Tardino (Lega per Salvini premier) beaamde dit en voegde eraan toe dat de Europese Unie niet in staat is gebleken om de grootste problemen op Europees niveau aan te pakken. De vluchtelingeninvasie is er slechts één voorbeeld van.

 

Jérôme Rivière (Rassemblement National) ten slotte stelde dat het van cruciaal belang is dat het defensie- en veiligheidsbeleid ontsnapt aan de logica van het EU-federalisme. Europa kan een mooie toekomst voor de boeg hebben, maar niet met deze EU en de richting die ze uit wil.

 

Bekijk hieronder enkele foto's van de ID-conferentie in het prachtige kader van het Havenhuis in Antwerpen.

 

Tot de volgende keer !

 

ID Partij