Op 2 december 2019 heeft onze Partij Identiteit en Democratie (ID) onder de titel “Nieuwe Hoop Voor Europa”een enthousiaste meeting gehouden in de Handelsbeurs in Antwerpen, Vlaanderen.

We hadden het genoegen om onze leden te ontvangen van verschillende partijen uit Vlaanderen, Italië, Frankrijk en Oostenrijk, evenals meer dan duizend supporters die aanwezig waren in de Handelsbeurs.

 

Gerolf Annemans (Vlaams Belang), voorzitter van de ID Partij, opende het evenement met een opmerkelijke verwelkoming. Hij waarschuwde voor de ‘identicide’, het stelselmatig uitroeien van onze culturele eigenheid en identiteit door de machine van de Europese Unie. “Tegenover de massa-immigratie van de andere politici, tegenover een briesende Angela Merkel, tegenover De Macrons en de Von der Leyens, plaatsen wij de stem van het volk,”aldus Gerolf Annemans.

 

Het evenement ging verder met een panelgesprek tussen Jordan Bardella van Rassemblement National (lid van ID Partij) en Harald Vilimsky van de Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) (lid van ID Partij).

 

Jordan Bardella zei tijdens de panel-discussie dat de Europese Unie op weg is om het echte Europa te vermoorden. De Europese Unie kan niet functioneren zonder het bestaan ​​van sterke naties te erkennen. “De Fransen stemmen Rassemblement National omdat ze Fransen in Frankrijk willen blijven en dat principe geldt ook voor miljoenen andere Europeanen in andere landen voor wie wij een teken van hoop zijn.”

 

Harald Vilimsky antwoordde op zijn beurt op de vraag waarom hij oppositie zal voeren tegen de Commissie Von der Leyen, dat haar centraliserend project een ongewenst project is tegenover het concept van ‘Österreich Zuerst’of ‘Vlaanderen Eerst’. Het binnenland is het belangrijkst land, zo stelde hij. We moeten bevoegdheden uit Brussel terughalen en de macht van de nationale parlementen herstellen. “De slinger is lang genoeg naar links en het multiculturalisme doorgeslagen, nu is het moment om opnieuw de andere richting uit te gaan,”zo besloot Harald Vilimsky.

 

Na afloop van het panelgesprek was het tijd voor een ​​krachtige toespraak van Matteo Salvini van Lega per Salvini Premier (lid van ID Partij) die even aan de Italiaanse politieke hoogspanning ontsnapte om naar Antwerpen te komen.

 

Matteo Salvini bewees op korte tijd als minister wat echte verandering kan zijn. In zijn enthousiasmerende toespraak wees Matteo Salvini er nadrukkelijk op hoe belangrijk het is dat we onze Europese waarden blijven verdedigen en hoe groot het gevaar is van de oprukkende islam. “De islam is de doodsteek voor Europa. Er zijn zelfs mensen die Kerstmis willen verbieden. Ik wil dat mijn dochter van 6 later in een rok over straat kan lopen zonder dat iemand zich het recht toe-eigent om haar te beledigen”, aldus Salvini. Hij beloofde ook om opnieuw werk te maken van een kordaat immigratiebeleid als hij weer minister wordt. “In deze zaal zitten geen fascisten, maar Italianen die van Italië houden en Vlamingen die van Vlaanderen houden”, zei hij. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek.

 

Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang (lid van ID Partij), vroeg zich in zijn toespraak af wie nog onze Europese identiteit zou verdedigen, als wij het zelf nu niet zouden doen. Voor een volgende generatie is het misschien te laat, omdat het een minderheid zal zijn in zijn eigen land en op zijn eigen continent.“Wij hebben de plicht om onze Europese beschaving, die we geërfd hebben van onze voorouders, veilig te stellen voor onze kinderen en kleinkinderen. Wij, wij en wij alleen zijn de nieuwe hoop voor een nieuw Europa.”

 

Matteo Salvini, Tom Van Grieken en alle andere gasten mengden zich tussen het enthousiaste publiek achteraf. Felicitaties aan al onze leden voor hun geweldige bijdrage en aanwezigheid en de sterke toespraken in Antwerpen. Een nieuwe hoop voor Europa bestaat!

 

Identiteit en Democratie Partij

 

Bekijk hieronder enkele foto's van het evenement!